2016. május 14. 00:01 - Az 500 legjobb album 2 arca

1. The Beatles – Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

sgt_pepper_s_lonely_hearts_club_band.jpg

Dönci

Na, halljuk „a világ legjobb lemezét”, és a világ első konceptalbumát (bár én a keretes szerkezeten kívül sosem éreztem a koncepciót benne). Nem gondoltam a játék elején, hogy ilyen hamar eljutunk idáig. A címadó (intro) eléggé ügyes, és nagyon szépen úsztatják a legjobb Ringo által énekelt dalba, a With a Little Help From My Friendsbe. Nem mellesleg talán ez a szám a kedvencem az egész albumról (bár azért itt is lesz sok kiemelkedő, szóval ne kiabáljam el). A Lucy in the Sky with Diamonds már a története miatt is megér egy misét. A Getting Better szövege jobb és erősebb, mint a zenéje. A Fixing a Hole se rossz, de a She's Leaving Home zeneileg erősebb. Bár tény, hogy mindegyik csak erős hetes nálam. A Mr. Kite eléggé bejön a cirkuszos hangulatával. A Within You Without You sajnos túlságosan tradicionális az én ízlésemnek, utána üdítően hat a When I'm Sixty-Four (bár az amúgy is talán a leginkább slágeres hangvételű dal). Na jó, a Lovely Rita is eléggé bólogatós. :) A Good Morning Good Morning is csak erős hetes számomra. A repríz és az A Day in the Life viszont nagyon frankók (a lemezakadós keverési játékért meg jár a bónusz). Akármennyire is vannak gyengébbek, 9 pontot hoz összesítésben.

A (9)

Ultimate Fair Play Achievement; Proud Owner Achievement

Lepa

No igen, továbbra is a hatvanas évek közepe – és egy kultikus album. Őszintén szólva annak ellenére, hogy megértem, mit ajnároznak rajta, hiszen sok szempontból korszakalkotó, nekem sose volt a kedvenc albumom tőlük. Inkább csak szeretném kiemelni a When I'm Sixty-Four c. számot – ez nem annyira ismert (legalábbis nem slágerük), de én nagyon szeretem. Illetve ezúton szeretnék gratulálni magamnak a teljesítményemhez, hogy végighallgattam 500 albumot. Köszönöm szépen. (Ja, Döncinek is gratulálok!)*

A+ (10)

Ultimate Fair Play Achievement; Proud Owner Achievement

* Köszi a gratulációt, Lepa!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr498713228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spectroli 2016.10.19. 21:55:05

Egyértelműen a rockzene csúcsa.

Az 500 legjobb album 2 arca 2016.10.22. 23:22:42

Mi is meglepődtünk, hogy az összesített listánban nem került annyira előre, mint vártuk. :)
süti beállítások módosítása