2017. május 22. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

237. Afrika Bambaataa & the Soul Sonic Force – Planet Rock (1981)

Lepa

Azta, egy hatásos belépő után milyen ős-hip-hopot kapunk az arcunkba. Egyből világos, hogy ez valami nagyon korai reprezentációja a műfajnak. Amúgy nem ismerős az együttes neve, de majd egyszer utánaolvasok, hogy van-e még híres megmozdulásuk. Tipikusan azt a nagyon korai, egyszerű szintialapú, kicsit diszkós hip-hopot nyomják, ami aztán annyira inspirálta Mick Jones-t a Clash és a Big Audio Dynamite életművében. Önmagában értékelve viszont nekem nem világmegváltó. Csak simán „aranyos”.

B+ (7)

Dönci

Na, erről a zenekarról biztosan nem hallottam. Ilyen névre emlékeznék. Nem jegyezném meg, de emlékeznék rá, hogy volt ilyen. :D A címéhez képest eléggé jedihangok szólnak benne. Ráadásul ez valami ős-hip-hop.

B- (5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7912528667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása