2017. május 26. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

233. The Animals – We Gotta Get Out of This Place (1965)

Lepa

A tegnapihoz nagyon hasonló hangulat és stílus, ráadásul ugyanabból az évből. Hát igen, azért sok hasonló zenekar volt abban az időben, és a kisebbeknek is jutott pár nagy sláger. Ez se rossz egyáltalán, egyébként a híres B betűs zenekaron kívül nekem a Kinks is eszembe jut róla. Egy fokkal jobban is tetszik, mint a tegnapi – kicsit eredetibb, kicsit vadabb (azaz „állatiasabb”).

A- (8)

Dönci

Ismét 1965, a Rubber Soul megjelenésének éve, ahogy azt sokszor jeleztem korábban. Ez már egy lépéssel közelebb van a The Doors munkásságához. Van benne valami elvontság. A basszusra építkezés pedig jól ki van találva. Az őrület is kellő szerepet kap, előtör belőlük az állat néha. Legyen ez is nyolc pont.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6412528689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása