2017. május 31. 02:28 - Az 500 legjobb album 2 arca

228. The Clash – Should I Stay Or Should I Go (1982)

Dönci

Ez a The Clash talán leghíresebb felvétele. 2016-ban meg a Stranger Things c. sorozatnak köszönhetően reneszánszát élte újra. Jóféle, hangulatos, erőteljes darab. Szép íve van, jó a pogó a közepén. Minden a helyére kerül. Se hozzátenni, se elvenni nem lehet belőle szerintem. 10 pontra ítéltetett.

A+ (10)

Lepa

Ez is óriási klasszikus. Azért vicces, hogy a Clash legnépszerűbb számainak nagy részét Mick Jones énekli, nem Strummer (Train in Vain, Should I Stay...). Amúgy az is hozzátartozik a szám történetéhez, hogy nem a megjelenésekor volt legnépszerűbb, hanem amikor (jóval a feloszlás után) eladták egy Levi's reklámhoz. Nekem egy is akkoriból származó kislemezen van meg többek között. Jó kis dal, megvan benne a punkos él, mégis ez már valami teljesen más, és a felépítése se hagyományos a tempóváltások miatt.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3312552329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása