2017. június 07. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

221. Lou Reed – Walk on the Wild Side (1972)

Lepa

Ez is hihetetlenül egyszerű alapokra épülő, mégis teljesen hibátlanul működő nóta. Ráadásul az ének se nevezhető semmilyen szinten profinak – ha nem is jobban, de ugyanígy nagyon sok átlagember is el tudná énekelni. A női dududúk viccesen ellensúlyozzák a kiemelkedő vokális teljesítmény hiányát. Még a szövegnek kéne egyszer utánajárnom, mert nem tudom, miről szól. De így is majdnem perfekt élmény.

A (9)

Dönci

Szegény Lou Reed sincs már köztünk. De ez is egy örökérvényű darab marad tőle az utókornak. Kellőképpen erős szöveg, monoton, de magába szippantó basszustéma. A tüptürüppözés meg egyenesen fantasztikus. Kár, hogy a hangminőség nem az igazi. Mármint elbeszélgetnék a hangmérnökkel (persze 45 évvel később könnyen beszélek). Nem ér fel a csúcsra, de 9 pontot hoz.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2112563409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása