2017. június 20. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

208. Them – Gloria (1964)

Dönci

Ezek szerint nem is Patti Smith találmánya volt a Gloria lebetűzése (amit a U2 meg a RHCP is továbbvitt aztán). Mindig tanul az ember valamit. Egyébként hangulatos darab ez is. Egyre többször írom le, hogy a The Doors biztos tőlük tanult, szóval lehet, hogy mégsem volt olyan eredeti zenekar az sem, mint korábban gondoltam. :)

B+ (7)

Lepa

A Gloria név betűzése először a Green Day Viva la Gloria c. számában jött elő életemben, úgyhogy meglepődtem, amikor kiderült, hogy Patti Smith is elsütötte már. És most még nagyobbat lepődtem, mert ezek szerint nem is Patti találta ki, hanem a Them. Vagy már addig is, időtlen idők óta betűzték az emberek ezt a nevet a dalaikban? Amúgy jó kis lendületes számról van szó, van sodrása.

A- (8)

Címkék: gloria 1964 them
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9712607061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása