2017. július 09. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

189. Bee Gees – Stayin' Alive (1977)

Lepa

Az ember lábába egyből beleáll a bugi, amint meghallja ennek a számnak az első pár taktusát. Hihetetlenül mozgásra késztet, ha kéne definiálni a tánczenét (akkoriban: diszkózenét), akkor ez lenne az alapkő. Ma is jó a hangulata, nem hangzik elavultnak vagy viccesnek mai füllel sem. Ha elfelejtette volna kiadni a Bee Gees, és idén megtalálták és kiadták volna, szerintem ugyanúgy slágerlistaelső lenne. Na, ennyit a dicséretről, rátérnék a hátulütőkre, de nincsenek – a hosszát leszámítva. Egy perccel lehetne rövidebb, akkor meglenne talán a tízes is.

A (9)

Dönci

Ha erről valakinek nem az jut eszébe, ahogy a klipben menetelnek az utcán, akkor nem tudom, mi. Tény, hogy a világ egyik legjobb diszkószámáról beszélünk. Ha a '70-es évek diszkózenéjéről lehet jó értelemben beszélni, az emiatt a dal miatt van.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr112637097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása