2017. július 24. 19:09 - Az 500 legjobb album 2 arca

174. The Rolling Stones – Paint It Black (1966)

Dönci

Ha valamiért érdemes beleásnia az embernek magát abba, vajon milyen dalok miatt híres a The Rolling Stones, ez mindenképp elöl lesz a listán. Zseniálisan fülbemászó szitározás, jó, sejtelmes, sötét szöveg. A beatkorszak egyik legkiemelkedőbb dala, ez kétségtelen. 10 pontnál nem adhatom alább.

A+ (10)

Lepa

Ugyanaz az év, mint a tegnapi I Fought the Law. Egy sokkal komolyabb számot hallunk viszont. Valamiért én ezt a dalt első hallásra megjegyeztem kiskoromban, és mindig félelmetesnek tartottam a dallamát. Van benne valami megmagyarázhatatlanul sötét. Az biztos, hogy nagyon jellegzetes az egyszerűsége ellenére is. Ahhoz képest, hogy mai füllel a hangszerelése elég gyengécske, és semmiképp se nevezhető zúzósnak, mégis benne van a rock ősereje. Jó kis nóta.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7412685349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása