2017. július 26. 20:08 - Az 500 legjobb album 2 arca

172. Aerosmith – Dream On (1973)

Dönci

Ez nagyon nagy király muzsika. Bár kétségkívül jobb a későbbi, élő felvételeken, ahol Steven Tyler hangja már sokkal rekedtebb. Zeneileg később Eminem is hozzányúlt a 2000-es évek elején, és Sing for the Momentre keresztelte. A szövege is jó, nem nyálas, jól építkezik. Kiváló rockballada. Simán hoz egy nagyon erős nyolcast.

A- (8)

Lepa

Ez az első Aerosmith-albumról származik, ami, mit mondjak, rohadt régi. Szóval vegyük hozzá a megítéléséhez, hogy pár évvel vagyunk a Beatles feloszlása után, és még jóval a punkrobbanás előtt. Ahhoz képest eléggé hasonlít a mai eroszmiszhez, csak még nem annyira jellegzetes az énekstílus. Egyébként jó kis ballada, és a refrén (amit később Eminem is lenyúlt a Sing for the Moment c. számához) kifejezetten erős.

A- (8)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3512692761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása