2017. július 30. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

168. The Temptations – Papa Was a Rollin' Stone (1972)

Dönci

Hehehe, lokalizálni úgy lehetne a dal címét talán, hogy „Apa egy hobó volt”. Amúgy a basszus és a fúvósok az elején diszkót sugallnak a kis kaparászós gitárral megtámogatva. Aztán két perc után még mindig inkább blues. Jól átvertek engem. Utána meg teljesen egyértelmű soul lesz. Egyébként bejön ez a monotonitás/ismétlődés valamiért. Csak a női ének nem kéne annyira. De megszavazok nekik egy hetest.

B+ (7)

Lepa

Jó hosszú az intrója ennek a dalnak, mintha meg akarna várakoztatni, mielőtt igazán belecsapnak a húrokba, és elkezdődik a táncolható rész. Aztán szép lassan kibontakozik egy tökjó énekhanggal, és frankó gitárnyűvésekkel. A wikipédia szerint pszichedelikus soul ez a stílus. Tényleg hallatszik benne mindkettő, de azért funky/diszkó is van benne bőven. Mondjuk a ritmusa elég lassú/nyugodt ahhoz, hogy tánczenének nevezzük, de azért tökös.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7812697927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása