2017. augusztus 11. 01:56 - Az 500 legjobb album 2 arca

156. Simon & Garfunkel – The Sounds of Silence (1964)

Dönci

Ez is egy eléggé ügyes darab. Jól építkezik, kitűnő vokálok vannak benne, tök frankó a szöveg, és bár lassú, egyszerű, mégis magával ragadó és gyönyörű. Nem hajlik nyálba egyszer sem, sőt. Számos filmbe bekerült, és méltó helyet érdemel a listán. Az meg külön érdekes, hogy hova tűnt a címéből a többes szám jele később. De ez már a textológia rejtélye marad.

A+ (10)

Lepa

Akármibe fogadtam volna, hogy ez a szám szerepelni fog a listán. Tényleg minden megvan benne hozzá: szép, dallamos, megjegyezhető, egyedi, változatos, ötletes – és nincs elnyújtva. Érdekes sztori vele kapcsolatban, hogy 2016-ban a Batman v Superman kapcsán újra felkerült a slágerlistákra, csak mert valaki viccesen bevágta egy balul sikerült Ben Affleck-interjú alá – nyilván a fiatal generációk már nem ismerték, és elkezdték vadul letöltögetni. Nem baj, ismerjék csak meg!

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9112731480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása