2017. augusztus 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

153. The Beatles – A Hard Day's Night (1963)

Lepa

Az első akkord megszólalásakor egyből fel lehet ismerni ezt a számot. Aranyos kis nóta, és szerencsére nem annyira sablonos a szövege se, mint a korszak legtöbb beatszámáé. Amúgy ez az album a koraiak közül talán a legjobb, szeretem nagyon. Annak ellenére, hogy vagy ezerszer hallottam már ezt a számot, nem tudom megunni, ezért meg is kapja a topkategóriás értékelést. Mindenképpen rajta lenne a helye minden alapvető Beatles-válogatáson.

A+ (10)

Dönci

Ez a tipikusan egy hangból felismerhető darab. Állítólag sokat dolgoztak azon a torzításon ott az elején. Meg legendás a címadás (és a dalszöveg) is. Nagyon jó ritmusokkal, kiváló dallamvezetéssel és jó szöveggel bír ez a dal. Eléggé slágeres, korában mégis újító volt. Sőt, szerintem ma sem hangzik rosszul. A szóló is kiváló (meg előtte a sikoly).*

A+ (10)

*Természetesen ez sincs fenn a YouTube-on eredetiben, viszont legalább belepislanthatnak at Egy nehéz nap éjszakája c. filmbe azok, akik nem ismerik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5512742372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása