2017. augusztus 30. 01:37 - Az 500 legjobb album 2 arca

137. The Beatles – Eleanor Rigby (1966)

Lepa

Na, csak emlegetnem kellett, és máris visszatámad a B betűs zenekar. Viszont ez a szám tagadhatatlanul jogosan van a listán. Jó a szöveg, nagyon szép és fülbemászó (de nem nyálas) a dallam, királyok a szaggatott vonósfutamok benne. Itt már nagyon tudtak dalt szerezni, elérték a (sok éven át tartó) csúcsot. Egyik kedvenc dalom tőlük, egyedül a vége furcsa, olyan nagyon gyorsan fejeződik be, és nincs kitartva az utolsó hang elég ideig. Ennek ellenére persze csúcskategória.

A+ (10)

Dönci

A Revolver lemez talán legjobb dala. Klasszikus dallamvezetés, a popzenétől ebben az időben szokatlan hangszerek szerepeltetése. Ráadásul szerintem tök jó a szöveg is. Hiába, McCartney sem véletlen lett híres, úgy érzem. Szerintem 10 pontot ér.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr112783764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása