2017. szeptember 13. 01:23 - Az 500 legjobb album 2 arca

123. James Brown – It's a Man's Man's Man's World (1966)

Lepa

Aranyos szövege van: a férfiak világában élünk, de nők vagy lányok nélkül semmi lenne. Egy egész jó kis feminista kijelentés a hatvanas évekből – még a diáklázadások előttről. (Más kérdés, hogy enyhén szexistának nevezhető sorok is vannak benne mai szemmel, amitől egy modern feminista hátast dobna – de akkoriban nagyon más időket éltünk.) Amúgy zeneileg is rendben van, annak ellenére, hogy lassú és monoton, nem érzem unalmasnak. Az énekteljesítmény pedig kiemelkedő. A lezárása lehetne eredetibb (vagy legalább lassabb az elhalkulás), de mit is várunk egy régi rádióslágertől?

A- (8)

Dönci

Ez egy örök klasszikus darab, és talán Etta James előadásban még nagyobbat üt. Mindenesetre James Brown nem véletlenül lett világsztár, ezt nem egyszer bizonyította már. Jó a zene, jó a szöveg, nagyszerű az énekhang. Ennél több nem kell egy nyolcashoz nálam. :)

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3312818886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása