2017. szeptember 14. 01:22 - Az 500 legjobb album 2 arca

122. The Animals – House of the Rising Sun (1964)

Dönci

Szerintem ennél a számnál is kevesen értik, hogy miről szól, pedig igen súlyosan belemegy a szerencsejáték-függőségbe. Mindezt pszichedelikus szintiszólóval teszi. Jó kis zenekar lehetett ez is, kár, hogy csak pár daluk lett világsláger. Lehet, hogy egyszer alaposabban utánajárok a munkásságuknak.

A (9)

Lepa

Ez eredetileg egy ismeretlen eredetű népdal (mint általában a népdalok...), de nem hallatszik rajta a folkos eredet ebben a verzióban. Kíváncsivá tesz mindenesetre, meg is fogom hallgatni valami tradicionálisabb változatban. Ami az Animals feldolgozását illeti, nekem kifejezetten tetszik: ezt a régi orgonahangzást sokkal jobban komálom, mint a nyolcvanas évek szintetizátorait. A dallam pedig egyszerű, de fogós. A dob ritmusa is segít élvezhetőbbé tenni, nem szabvány négy negyed, hanem hat nyolcad, amitől sokkal jobb a lüktetése.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7912818896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása