2017. szeptember 27. 01:09 - Az 500 legjobb album 2 arca

109. Van Morrison – Brown Eyed Girl (1967)

Lepa

Két évvel későbbi az előző számnál, de már sokkal inkább megfelel a korának, és életvidámabb, energikusabb. Aranyos kis szám, egyébként van egy közepesen feledhető feldolgozása is a Lagwagon első albumán. Van Morrisonban nekem leginkább az énekstílusa tetszik, nem affektál, nem operázik, hanem csak lenyomja. Kicsit Elvis Costellós, kicsit Graham Parkeres.

B+ (7)

Dönci

Erre a számra emlékszem. Igazi kis hippis megoldások 10 évvel korábbról. Jó ízlésű countryról van szó egyéként. A szintis kíséret miatt kap egy leheletnyi pszichedéliát néhol, ami miatt furcsa lesz – a jó értelemben. Aztán még sálálázni is lehet, mert az mindig jól jön a közönségnek. :) Adnék rá egy nyolcast az előző dalok silánysága végett, de valójában csak erős hetest ér.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4412890374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása