2017. október 02. 19:34 - Az 500 legjobb album 2 arca

103. Donna Summer – Hot Stuff (1979)

Dönci

Jé, még soha nem hallottam a „relight my fire” beéneklést a dal elején eddig. Nem mellesleg az egyik kedvenc diszkószámomról beszélünk. A riff és a refrén vokáljai mindent elmondanak helyettem is. :) Nagy királyság ez a szám. Valamiért nem tudom megunni (ez nyilván perverzió). A furán, kicsit akusztikusra, kicsit visszhangosra torzított gitárszóló is jóféle. Kap egy izmos nyolcast ez is.

A+ (8)

Lepa

Ez a szám olyan olyan, mint a címe: forró. Lehet, hogy prekoncepció a cím alapján, de valamiért tényleg az érzékiség jut az ember eszébe ezekről a késő 70-es, korai 80-as diszkószámokról. Ez rendben is van, hiszen mi másra lennének jók a diszkószámok, mint a forró éjszakák háttérzenéjéül szolgálni a klubban? Ugyanakkor kicsit idejétmúlt a hangzás ebben a számban, és amúgy se érzem úttörőnek már a saját korszakában sem.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2712921897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása