2017. október 06. 06:20 - Az 500 legjobb album 2 arca

99. Creedence Clearwater Revival – Fortunate Son (1969)

Dönci

Hát persze, hogy a gitározásból egyből felismeri mindenki ezt is. Rengeteg filmben is szerepelt betétdalként, és akkor sem tudtam, hogy ezt a „Kredenc” játssza. Ahhoz képest, hogy milyen híres, elég rövid. :) De lehet, hogy ha hosszabb lenne, azt érezném, túlzásba vitték. Van húzása, van töke is, úgyhogy kap ez is egy 10-est.

A+ (10)

Lepa

Maradunk '69-ben, és a korszaknak megfelelően elég vad rockdalt kapunk, legalábbis a CCR-nek vannak sokkal lazább, lightosabb nótái is. Éppen ezért nekem ez most bejön, a tingli-tanglibb dalaikat nem annyira kedvelem. Sok vizet azért nem zavar a rocktörténelemben, mai füllel egy átlagos country-rock nótává degradálódott (bár itt még a countryt se annyira érezni, mint máskor). De azért anno üthetett. Amúgy elég hamar véget ér.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4812926443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása