2017. október 08. 02:08 - Az 500 legjobb album 2 arca

97. Chuck Berry – Roll Over Beethoven (1956)

Dönci

Ez megint örök klasszikus, és nem csak a gombafejűek feldolgozása miatt (bár az a verzió nekem ebből a Berry-dalból is jobban tetszik). Chuck Berry azért meg tudta őrjíteni a népet ezekkel a rock 'n' roll-számokkal. Ügyes húzása van, teljesen megfelel a kor elvárásainak. Már ha az volt az elvárás, hogy bulizzon a nép. :)

A- (8)

Lepa

Egy kétségtelenül nagy hatású, meghatározó rock&roll-szám. Nem lehet nem beindulni tőle: legszívesebben felállnék az asztalra, és ott ropnám. Mindezt úgy, hogy kortársaihoz hasonlóan nem lép ki a műfaj diktálta (elég szűkös) keretek közül. Egyedül a gitárszólóban szabad mutatni egy kis virtuozitást, szabadelvűséget. És milyen jól jön az a szóló! Ami meg külön dicséretes, hogy nincs elnyújtva a szám, pont annyi, amennyi még üt.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6912935873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása