2017. október 13. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

93. U2 – I Still Haven't Found What I'm Looking For (1987)

Lepa

Amikor újabb számokra vágytam, nem éppen a U2 nyáladzásai jártak a fejemben. Ez például tipikusan az a csilingelős, tingli-tanglis, egyszerű akkordokra épülő U2, amivel nem tudok mit kezdeni. Ráadásul hosszú és unalmas. Az egyetlen pozitívuma a telt hangzás, ahol minden pont úgy szólal meg, hogy halljuk, de ne nyomja el a többi hangszert. Szóval a hangmérnök kap egy ötöst (ötből), a zenekar meg egy hatost – tízből.

B (6)

Dönci

Ugrunk 3 évtizedet, de a klasszikusság nem változik. Miért is változna, három évtized telt el e dal óta szintén. A Killing Bono c. filmet is meg kell néznem egyszer, mert abban hangzik el, hogy micsoda hazugság, hiszen rég megtalálta, amit keresett. De ahogy már írtam korábban, nyilván Lukács Laci is tudja '89 óta, hogy mitől legyen jókedve. Mindenesetre The Edge gitárjátékában nem csalódunk, a rádióbarátság meg gyönyörködtet. Erős nyolcas lesz ez is.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2912940075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása