2017. október 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

92. Ramones – Blitzkrieg Bop (1976)

Dönci

Ez is egy olyan emblematikus felvétel, ami nemcsak egy lemez, de egy életforma és egy (zenei) stílus felütését is jelenti. Ilyen gitárpop manapság nem nagyon akad. És mindez a tudatlanság és az ösztönösség vizeiről csordogál. Mondjuk a mai napig nem sikerült megfejtenem, miről szól ez a szöveg, de inkább érzi, mint tudja az ember. Vagy csak én vagyok buta. Vita nélküli 10-es.

A+ (10)

Lepa

Ó, ez még nem is volt? Mondjuk akár még feljebb is lehetne. Az tény, hogy korszakalkotó – és nagy szám ez egy 3 akkordos nótától! Persze mai füllel ez se egy nagy dobás már, egy tininek nagyon nehéz lenne elmagyarázni a jelentőségét. A tegnapi U2 tökéletes ellentéte: a hangzás rossz, íve nincs, a szöveg ismétli magát, az énekhang távolról se profi – de nem is sorolom tovább, mert a végén még nem adnék rá maximális értékelést!

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3912940095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása