2017. október 24. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

82. The Kinks – You Really Got Me (1964)

Dönci

Híres riff, híres dal, rengeteg filmben betét volt. Jó szám amúgy, csak ez is nyilván túljátszott. És ezen érződik is. Viszont kifejezetten hatásos volt korában. Jó a torzítás a gitárokon, egészen modern. Nem mondaná meg az ember, hogy több mint 50 éves felvételről beszélünk. Nyolc pontot simán hoz.

A- (8)

Lepa

Sorjában a harmadik 10-es értékelésű szám lesz ez, ugyanis én ezt a dalt is tökéletesnek tartom. Amit igazán szeretni lehet (és kell) benne, az a nagyon vagány gitárhangzás, korához képest rendesen szét van tortzítva (ha jól emlékszem, a Kinks volt az a zenekar, amelyik élen járt a különböző torzított gitárhangzások kikísérletezésében – akkor még nem volt torzítópedál, csak föl kellett csavarni tökig a hangerőt). Persze a hangzás mellett is vannak zenei érdemei a dalnak, leginkább a ritmusossága és az alaphangulata. Egy igazi klasszikus rocknóta a korai időkből.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4513047818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása