2017. október 31. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

75. Led Zeppelin – Whole Lotta Love (1969)

Lepa

Két évet ugrunk előre, de a gitárhangzás összehasonlíthatatlanul vagányabb és keményebb már. Persze a stílus is más, ez már tényleg hard rock, kell is hozzá a zúzós hangzás, különben nem is működnének a riffek. Jók a kis „suhanós” effektek is, hozzáadnak a szám vadságához és eredetiségéhez. A dobolgatós kiállás a közepén ezekkel az elborult effektekkel megspékelve szintén működik. Nem tökéletes, de utánozhatatlan hangulatú nóta.

A (9)

Dönci

Ez is nagy klasszikus riff. A hard rock egyik alapművének tekinthető. Ahogy pedig szinte az összes nagy Zeppelin-nótáról kiderült később, lopták az alapját. Mindenesetre így is remek darab lett, bár a közepén lévő effektezést és kurjongatást nem feltétlenül értem, de ez már legyen az én bajom. Mondjuk pont annyival hosszabb ez a dal. Szóval kap egy erős hetest.

B+ (7)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9113117366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása