2017. november 13. 20:39 - Az 500 legjobb album 2 arca

62. Bo Diddley – Bo Diddley (1955)

Dönci

Arra emlékeztem, hogy az előadó címével megjelent lemez, de hogy szám is? Ez elég vicces. Amúgy jó ritmusú kis tánczene ez, de valószínűleg nem kéne az első 65-be sorolni. Legalábbis az én listámon nem szerepelne. De nem bántó vagy ilyesmi, csak olyan kis háttérbe való.

B (6)

Lepa

Na, ilyet se láttam még, hogy egy „egyszemélyes” előadó saját magáról nevezi el a számot. Az OK, hogy a Green Daynek van Green Day c. száma, de egy szólóelőadónál nagyon ars poetikusnak kell(ene) lennie az öncímű dalnak ilyen esetben. Jó monoton a nóta egyébként, de tetszik. 2 hétig vezette a slágerlistát állítólag, és 18 hétig volt fönn... hát, nem tudom. Inkább meghallgatnám Bob Dylantől a Bob Dylant, ha lenne olyan.

B+ (7)

 

 

Címkék: 1955 bo diddley
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7413263957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása