2017. november 17. 00:58 - Az 500 legjobb album 2 arca

58. Michael Jackson – Billie Jean (1982)

Dönci

Kevés ennél királyabb diszkószám van. Ráadásul azért elég vicces a szövege is. Kétségtelenül Jacko csúcspontjai közé tartozik ez a szám. Sőt, a '80-as évek diszkójának csúcspontjává. Nagyon ízlésesen fújnak a basszus alá a bridge részeknél, a beat meg mindenkit megvesz magának. És akkor a refrénbeli gitárról még nem is meséltem.

A (9)

Lepa

A nyolcvanas évek egyik legismertebb diszkószáma, benne a jellegzetes, jacksonos „csuklással” és egyéb védjegyekkel. Talán annyiban emelkedik ki a kortársai közül, hogy van egy kis sejtelmes hangulata a dallamvilág és a vonósokat is használó hangszerelés miatt. A ritmusa meg egyértelműen táncra perdít. A maga műfajában tökéletes, de azért mégiscsak tánczene elsősorban, nem pedig „hallgatós” zene.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3413288971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása