2017. november 20. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

55. The Kingsmen – Louie Louie (1963)

Lepa

Ez eredetileg nem a Kingsmen száma, mert – hogy, hogy nem – szintén 1956-ból származik, eredetileg Richard Berry (Chuck Berry és Little Richard szerelemgyereke?) vette föl és adta ki. Állítólag nagyon nagy hatású nóta, és rengetegen feldolgozták, de a korai verziók közül a Kingsmennek ez az 1963-as felvétele a meghatározó. Ám legyen. Hangulatos, de nekem kicsit túl monoton dal. Azért tudnék rá táncolni egy hatvanas partiban, és a gitárszóló is rendben van a korához képest.

B+ (7)

Dönci

Kiejtésében hasonló címmel van egy Teitur-dal, az Louis Armstrongról szól. Azt jobban bírom. De tény, hogy ez is klasszikus zongoramentettel megáldott táncdal. Monoton, de nem bántó, a gitárszóló jókor jön. És talán ennél többet nem is tudok róla írni érdemben.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr10013303953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása