2017. november 23. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

52. Prince – When Doves Cry (1984)

Dönci

A gitárszóló az elején teljesen átveri a hallgatót, mert hajmetalt ígér, de funky-diszkó lesz belőle. :) A gitár meg teljesen kikopik. Egyébként teljesen jó nóta, okos szöveggel. Hiába, kis mennyiségben nagyon lehet szeretni Prince munkásságát (legalábbis én nagyban nem tudom sajnos).

A- (8)

Lepa

A kezdése alapján ez lehetne egy egészen kísérletező szám, de végül egy átlagos Prince-diszkó lesz belőle. Amúgy az azért érdekes, hogy az első versszakban nincs semmilyen hangszer, csak dob meg ének, utána lép be a szinti, de basszus még akkor sincsen. A folyamatos zenei alap csak 3 perc környékén jelenik meg, szóval szépen építkezik a dal. Nem mondom, hogy rosszul van megírva, vannak benne érdekes megoldások struktúra és hangszerelés szempontjából is, de még mindig nem tudom megszeretni Prince-t.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3213304075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása