2017. november 27. 00:48 - Az 500 legjobb album 2 arca

48. The Jimi Hendrix Experience – All Along the Watchtower (1968)

Dönci

Az eredeti verzió se semmi, de Hendrix bácsi gitárjátéka azért mégis új lendületet ad ennek a dalnak. Attól függetlenül, hogy sok feldolgozás méltatlanul szerepel a listán, ennek mindenképpen helye lehet itt. De talán nem ennyire elöl (attól függetlenül, hogy A-kategóriás). Jók az effektek, csodálatos a gitár, és nagyon illik hozzá ez a helyenként kántálós énekhang.

A- (8)

Lepa

Na, ezt hívják feldolgozásnak. Nem pedig azt, amikor valaki pont ugyanúgy eljászik egy számot, ahogy eredetileg is van. Jimi Hendrix nemcsak kihozta Bob Dylan nótájából, amit lehetett, hanem hozzárakott olyat, amit azt hitték, nem lehetett: szólókat, pszichedéliát, visszhangos éneket, gyakorlatilag egy teljesen más hangulatot. Kalapemelést és főhajtást érdemlő módon nyúlt hozzá egy nótához, és még nagyobb klasszikust csinált belőle. Abszolút csúcskategória.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr513396259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása