2017. november 28. 00:47 - Az 500 legjobb album 2 arca

47. Simon & Garfunkel – Bridge over Troubled Water (1970)

Lepa

Simonra és Garfunkelre is igaz, amit Nick Drake-ről írtak valahol: akármennyire felhangosítod, ez egy halk zene marad. Most történetesen nem tudom annyira felhangosítani a fülest, hogy rendesen halljam. :) Az biztos, hogy ez is egy nagyon lágy és kellemes, szép dallamú, de mégse nyálas szám. Jól lehet az ilyenekre lassúzni esküvőkön meg sírni temetéseken, de csak simán otthon meghallgatni lazításként is ugyanúgy érdemes. Lehet, hogy öregszem, és tiniként az ilyet nem tudtam volna értékelni, de mostanra be kell látnom, nemcsak torzított gitár van a világon – ütni lehet szépen is.

A+ (10)

Dönci

Lehet ezt a duót nem szeretni, csak nem biztos, hogy érdemes. Annyira jó harmóniákat találnak nagyon sokszor, ráadásul sokféle hangulatú darabjuk van. Ez most egy zongorás, vízhatásúan úszó ballada. Furcsa, hogy most majdnem végig egy énekhang és egy hangszer dominál, viszont annál nagyobb a kiteljesedés érzése 4 perc után. Mindenképp magas pontszámra érdemes.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6413399165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása