2017. november 30. 00:45 - Az 500 legjobb album 2 arca

45. Elvis Presley – Heartbreak Hotel (1956)

Lepa

Hány kislemeze volt vajon Presleynek '56-ban? De nem szabad rá haragudnunk, mert kiállt a magyarok mellett, és támogatta a kommunizmus elleni felkelésünket, miközben futószalagon gyártotta a csajozós rakendrollt. Ma már nem sok mainstream popsztár politizál aktívan (ha nem számoljuk ide a Trump-szidást), pláne a nemzetközi ügyekről nincs (vagy nem ismert) a véleményük. Na de magáról a nótáról: nekem semmi különös, tipikus korlenyomat az akkori rock&rollról, de semmi kiemelkedő nincs benne. Elvis hangja viszont már ezeken a korai felvételeken zseniális.

B+ (7)

Dönci

Elvis ismét alakít: valahogy olyan rock 'n' roll témát hoz, amelyre ha nagyon akarjuk lehet táncolni, de mégis inkább csak hallgatja az ember. Jól áll ez az öblös és néha elcsukló ének ennek a számnak. Ráadásul, amilyen egyszerű eljátszani, olyan nehéz hatásosan előadni, mert ehhez karizma kell főleg.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr913404809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása