2017. december 01. 00:44 - Az 500 legjobb album 2 arca

44. Ray Charles – Georgia on My Mind (1960)

Dönci

Ez nagyon visszarepít bennünket az időben. Ha a Kabos Gyula-filmekben ment volna amerikai zene, ilyen dalokat tudtam volna elképzelni (persze inkább operettország vagyunk). Mindenesetre a '20-as vagy '30-as évek világába kalauzol vissza minket Ray Charles. Ez is inkább korlenyomatként értékes, semmint zenetörténeti hatású. De azért nem érzem a kényszert, hogy elkapcsoljak.

B+ (7)

Lepa

Durva: ezt a számot már 1930-ban kiadták lemezen! Az eredeti előadó Hoagy Carmichael and His Orchestra (sose hallottam róluk). Amúgy ez egy elég szép szám, valahogy tele van érzelemmel anélkül is, hogy érteni kéne a szövegét. Na most már utánanézek az eredetinek is, de ez a Ray Charles-féle verzió teljesen rendben van. (Na, meghallgattam a '30-as felvételt is érdeklődésből, sokkal egyszerűbb, de hasonlóan érzelmes.)

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2313405357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása