2017. december 04. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

41. The Band – The Weight (1968)

Lepa

Ez pedig countryban számít klasszikusnak, de a refrénben hallható sokszólamú egymásraéneklés miatt számomra nagyon kiemelkedik a többi kortársa és műfajtársa közül. Amúgy elég jól feldolgozta a Weezer (és sokan mások is). Ha valaki (mondjuk egy tudatlan ufonauta) megkérdezné, milyen a tipikus amerikai zene, akkor azt mondanám, ilyen. De azért nem ezt lőném föl az űrbe a földönkívülieknek, hanem valami újabbat.

A- (8)

Dönci

Értem, hogy legendás bandáról beszélünk, de talán egy ilyen alapcountry nem kéne az első 50-be (legalábbis az én listámra nem kéne). Nem rossz, nem is világmegváltó szerintem. Elmúlik a háttérben, és bár jól lehet bólogatni rá, nem gondolnám, hogy pár nap múlva fel tudnám idézni.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5913411069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása