2017. december 12. 00:33 - Az 500 legjobb album 2 arca

33. Ike & Tina Turner – River Deep – Mountain High (1966)

Lepa

Nem tudom, mikor volt, vagy volt-e egyáltalán olyan szám, aminek gondolatjel van a címében. De nem ez a legnagyobb érdeme. A tegnapival ellentétben itt rögtön a legelejétől fogva sodor a lendület, és hihetetlenül megragad a néha szinte ordibálásba átcsapó ének. Tina Turner ehhez mindig is értett, ha máshoz nem is (na jó, azért máshoz is). Hivatalosan ez is soul, meg az is, de nagyon más szint – csak két évvel későbbről. Ezt újra is hallgattam egyből.

A- (8)

Dönci

Na, ez megint egy furcsa szerzemény: amikor meglátom az előadó nevét, próbálom keresni azt a rekedt és meghatározó hangot, amit a későbbi Tina Turnertől ismerek, de nem találom. Ráadásul megint kicsit idejét múlt muzsikáról beszélünk. Ugyanakkor lendületes, és a mai napig hallgatható.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1213468435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása