2017. december 14. 00:31 - Az 500 legjobb album 2 arca

31. Led Zeppelin – Stairway to Heaven (1971)

Lepa

Egy másik nagyon nagy rockklasszikus a „Lépcső a mennyországba”. Szóval az ördögtől most az ég felé vesszük utunkat, és a gyönyörű gitárok az elején egyből ilyen hangulatba is ringatnak. Aztán bő 5 perc után azért begyorsul és be is „vadul” a szám (nem mai füllel, persze). Átmegy balladából igazi rocknótába, szólóval, visítós énekkel meg mindennel. Nekem az első fele jobban tetszik, de tény, hogy így működik igazán, amúgy csak egy sima lágy prüntyögés lenne, így meg egy összetett, nagyívű, szinte monumentális alkotás. Jó ötlet az is, hogy a capella énekkel záródik le a szám.

A- (8)

Dönci

Az ördögtől meg a mennybe, ha a tegnapi dalt is figyelembe vesszük. Ismét egy legendás felvétel, ismét egy legendás copyright-per, ismét kiderült, hogy a Led Zeppelin nem teljesen magától alkotott. Hogy ez kinek mennyit von le a dal értékéből, azt mindenki döntse el maga. A szöveg, a gitárok és a fúvósok mindenesetre kitűnőek. Korrekt 8-as.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7013468607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása