2017. december 18. 00:27 - Az 500 legjobb album 2 arca

27. Derek and the Dominos – Layla (1971)

Lepa

Ennek a számnak meg elég vagány a hangzása a korához képest, a gitárok (mind a szóló, mint az alap) egész tökösen szólnak, az ének is inkább hard rockossá teszi a nótát. Egyszerű az alapja, kb. ugyanaz a három akkord váltakozik a közepéig, de a sok gitárnyűvés meg a kiegészítő hangok, hangszerek miatt szinte fel se tűnik. És lendület is van bőven, szóval nem nagyon tudnék belekötni. Aztán 3 és fél perc után átvált egy teljesen másik számba, de az is jót tesz neki. Nagyon jó ez a több percen át tartó „levezetés”.

A+ (10)

Dönci

Ez is nagy klasszikus. Eric Clapton tollából és kezéből egy gyorsabb dal szaladt ki 1971-ben, amit bő 20 évvel később az unplugged műsorán ismét híressé tett. Pedig micsoda szóló van ebben a verzióban, ami ott kimarad. Csak kár, hogy nem hozzák végig a kezdeti lendületet. Ennek ellenére bárki büszke lehetne erre a dalra.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr413507479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása