2017. december 21. 00:24 - Az 500 legjobb album 2 arca

24. The Impressions – People Get Ready (1965)

Dönci

Hangzásvilága alapján ezt a soult is az '50-es évekre tettem volna. Nincs vele baj egyébként, szépen úszik, jók a csilingelések a xilofonon(?), az ének is rendben van, csak ez is beleesik az „idejét múlt” kategóriába, és a baj az, hogy már megjelenésekor is illett rá ez a jelző.

B- (6)

Lepa

Aranyos meg dallamos, de ismét csak nem értem, hogy lehet a top 25-be kerülni egy ilyen sablonos, régi soulnótával, pláne, hogy '65-ös, tehát nem igazán nevezhető meghatározónak – a 60-as évek e nélkül a szám nélkül is ugyanúgy alakultak volna szerintem. De szépen énekelnek ebben a dalbab, ez vitathatatlan. A gospel hatása érződik a szövegvilágban és a dallamban is, de ezt leszámítva azért szépen besimul korábbi társai közé.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9513507511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása