2017. december 24. 00:21 - Az 500 legjobb album 2 arca

21. Bruce Springsteen – Born to Run (1975)

Lepa

Ez is egy olyan szám, amiről tudni lehetett előre, hogy szerepelni fog. A beleélés végig hallható, és ezért egyből megfog az előadásmód. A hangszerelése az én ízlésemnek kicsit visszafogott, lehetne tökösebb, zúzósabb. A szaxofon viszont nagyon jókor jön a közepén, és amúgy is van a számnak egy vidám hangulata annak ellenére, hogy a címe mást sugall. Majdnem töléletes, csak a közepén a leállás nem annyira kellett volna bele szerintem.*

A (9)

Dönci

Ez is óriási klasszikus. A fúvósok, a kaparászós gitár és az utazós ritmus mindig magával ragad. Aztán jön a csilingelés a bridge résznél, ami megint frankó. A szöveg pedig elsőosztályú, nem is véletlenül dolgozták fel sokan. Kap is szerintem egy 10-est, mert tökéletes gitárpop.

A+ (10)

*Ez a hivatalos videó úgy nézem, félig-meddig élő felvétel, de maradjon ez, ha már ez a hivatalos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9013507533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása