2017. december 25. 00:20 - Az 500 legjobb album 2 arca

20. The Beatles – Let It Be (1970)

Dönci

McCartney egyik legjobb szövegéről beszélünk, és az egyik legfelismerhetőbb zongoratémáról. Harrison gitárszólója pedig fergeteges. A dobok pedig furcsán szólnak kicsit, mert a tamok ki voltak tömve a felvételkor, de ez is külön ízt ad neki. Szóval jó zene jó szöveg, jó szám. Nem nagyon tudok mást írni erről.

A (9)

Lepa

Az egyik első szám, amit megismertem és megszerettem a Beatlestől – a tizenéves Czutor Zoltán előadásában, kazettán. A felvételt tesóm hozta haza, ő pedig Czutor Anett-től kapta, aki osztálytársa volt általánosban. Persze nem sokkal később megismertem az eredetit is, a Beatles-mániás angoltanáromnak hála. Jó kis dal, habár egyébként kicsit túl egyszerű mai füllel. De az tagadhatatlan, hogy a dallam végig fülbemászó, a gitárszóló pedig tök jó benne. Szóval nem sokkal marad el a zenekar invenciózusabb slágereitől, de most kicsit szigorú leszek az értékeléssel.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4113516951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása