2017. december 27. 00:18 - Az 500 legjobb album 2 arca

18. Chuck Berry – Maybellene (1955)

Dönci

Ez teljesen szörfös vagy rágógumis hangulatot hoz. Nagyon kellemes rock 'n' roll, nem az odavágós, hanem a jó érzést keltő fajtából. Tökre rendben van, mert szerintem nem is akar többnek/vagányabbnak látszani a kelleténél. Sajnos az idő vasfogának csikorgása a hangminőségen hallatszik, akárhogy keverik újra. :)

B+ (7)

Lepa

Az egyik első rock&roll-szám a világon, ilyen füllel kell hallgatni. Persze hallatszik is rajta, minimális a hangszerelés, de nagyon hangulatos ez a garázsos, szinte már primitív hangulat. A sokáig csak egy hangot pengető, majd bedurvuló gitárszóló meg pluszpontot érdemel, annak ellenére is, hogy szerintem el van rontva, legalábbis van benne egy furcsa megakadás 1:14-nél. Mindemellett – hozzá se kell tennem – pont ugyanolyan, mint a többi dal abból a korszakból.

A+ (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr813517063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása