2017. december 29. 00:16 - Az 500 legjobb album 2 arca

16. The Beatles – I Want to Hold Your Hand (1963)

Dönci

Ezzel robbant igazán nagyon a gombafejű brigád annak idején. Nehezen találnánk olyan földlakót, aki nem ismeri ezt a számot. Az „And when I touch you, I feel happy inside” meg elég kaján ahhoz, hogy a fiatalok is értsék, miről van szó. A tapsolások is jókor vannak elhelyezve, és külön ízt ad az egésznek a dob ritmusa a refrénben. Mai füllel is teljesen hallgatható darab (csak nyilván a hangzás lehetne jobb).

A (9)

Lepa

Ahogy közeledünk a végéhez, egyre sűrűsödnek a Beatles-számok, de hát ezt sejthettük előre. Nekem speciel ez a szám nem annyira nagy kedvencem, mint a bonyolultabb, kései nótáik, vagy csak már unásig hallottam. Meghatározó meg minden, jók is benne a végig kétszólamú énekdallamok és a harmóniák. Csak éppen ha megragadtak volna Lennonék ezen a szinten, lehet, hogy ma nem a világ legfontosabb zenekaraként tekintenénk rájuk.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2913517221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása