2018. január 02. 00:12 - Az 500 legjobb album 2 arca

12. Sam Cooke – A Change Is Gonna Come (1964)

Dönci

Ismét egy soul, a lassabb fajtából. És egy olyan emberről írták, aki szeretne kilépni a saját életének monotonitásából, és optimistán tekint minden változás elé. Ami azért jó tematika, mert az emberek hajlamosak a változásokat negatívan kezelni. Szép az ének, jó a hangszerelés, valahogy nekem mégsem lesz a kedvencem. Nem kapcsolnám ki, ha meghallanám, de magamtól sem tenném fel.

B+ (7)

Lepa

Hmm, most vagy én vagyok műveletlen, vagy már hallottam, csak nem fogott meg annyira, hogy megjegyezzem. Azért elég előkelő helyezést kapott, szóval le a kalappal. Amúgy nem rossz a szám, a rasszizmus, helyesebben a feketék megkülönböztetésének fokozatos eltűnéséről szól. Szóval örvendetes, hogy a 12. helyen nem egy szerelmes nóta végzett, hanem valami komoly mondanivalójú dal. A mondanivalóhoz illően az előadásmód is odateszi magát, de a zenei alap azért nem világmegváltó. Emiatt egy kicsit lepontozom.

A- (8)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4213538155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása