2018. január 03. 00:11 - Az 500 legjobb album 2 arca

11. The Who – My Generation (1965)

Lepa

Egy nagyon korai Who-szám, és az egyik legfontosabb. Nemcsak erre alistára került rá, hanem egy rakat másik olyanra is, ahol a rock (and roll) meghatározó számai szerepelnek. Külön vicces benne a sor végi/eleji leállások idejére időzített dadogás az énekes részéről. Említésre méltó még a vad gitárhangzás és az őrült dob, de akár a basszustémát is említhetném – egyszóval a szám minden szempontból elég jól össze van rakva. Szerintem van jobb számuk is, de ezzel robbantak be és változtatták meg a popvilágot, szóval megérdemel egy csúcskategóriát.

A+ (10)

Dönci

Ez meg a címének ellentétes módon (különböző feldolgozások végett) több generáció himnusza is lett, nem csak a The Who érájának növendékei fújták kívülról. Nagyon jó a kiállásokkal tarkított, a ritmikát ritmusosan megtörő felépítés a basszusszólóval és a torz gitárokkal. Hogy őszinte elegyek, ezt én lehet, hogy már punknak hívnám, bár tudom, hogy nem annak szokás. De mindegy, megtettem.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2713538177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása