2018. január 04. 00:10 - Az 500 legjobb album 2 arca

10. Ray Charles – What'd I Say Parts I & II (1959)

Dönci

Korához képest szokatlan hosszúságú darab, amelynek a basszusnyitányát később a The Doors is magáévá tette. Ray Charles énekelni és zongorázni mindig tudott, viszont ez a fajta dallamvezetés kilóg a szokványos (mármint korában népszerű) sablonokból. A mai napig megállja a helyét. Ráadásul a második rész repríze külön ízt ad az egésznek. Teljesen korrekt nyolc pontos.

A- (8)

Lepa

Ez gyakorlatilag egy szám, ami két részre van vágva, mert a kislemez két oldalán foglal helyet. Ilyen se volt (és lesz) több az 500 között. Aranyos kis alap-árenbí, a szokásos elektromos zongorahangzással. Jó régi cucc, elég táncolható és vidám, jók a zongorafutamok, meg meghatározó volt a saját műfajában. Illetve külön kiemelendő a második felében az a rész, amikor a csajkórussal válaszolgatnak egymásnak, az nagyon vicces. De mégse csúcskategória szerintem.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1313538195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása