2018. január 08. 00:06 - Az 500 legjobb album 2 arca

6. The Beach Boys – Good Vibrations (1966)

Dönci

Talán említettem már, hogy a Beach Boysnak nem sikerült a szívemig hatolnia soha. Egy-két dalukat szeret(t)em, de sajnos ez nincs köztük. Az tetszik, hogy a refrén mély, a verze meg magas, de valahogy nekem ez annyira rágógumi, hogy csak a pszichedelikus hangok és a váltások sem mentik meg a sablonosságtól.

B+ (7)

Lepa

A szokásos Beach Boys-féle harmóniákat és szép énekdallamokat itt kiegészíti pár furcsa zenei megoldás és egyfajta mélabús hangulat, ami rájuk nem jellemző, ennyiben nyújt többet az átlagos számaiknál. Na meg annyiban, hogy váltakoznak a lassú, romantikus és a gyorsabb, táncolhatóbb részek a dalban, így egy pillanatig sem unalmas. Az biztos, hogy a srácok ennél többet már nehezen tudnának kihozni magukból anélkül, hogy teljesen eltávolodnának az eredeti műfajuktól.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1913556511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása