2018. március 31. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

425. Justin Timberlake – FutureSex / LoveSounds (2006)

 justin_timberlake-futuresex_lovesounds_400x400.jpg

Lepa

Ismét más stílus felé kalandozunk, ezt leginkább diszkózenének kategorizálnám, olyan, mintha a klasszikus Prince-t modernizáltuk volna: táncolható, szexis, szeszélyes és abszolút könnyed. Szórakoztatásra és bulikba, diszkókba való zene ez, és szövegileg se árul zsákbamacskát: az első három szám címében megtalálható a „sex” szó, szóval senkinek sem lehetnek illúziói arról, hogy Justin Timberlake-nek mi jár állandóan a fejében. A modern R&B és hiphop természetesen belekeveredik a számokba ugyanúgy, mint bármely mai mainstream tánczenénél. Nagyjából egységes a színvonal (pár fantáziátlanabb nóta ellenére), illetve érződik a belefektetett munka a hangszeres szekciónál – én talán a SexyBacket emelném ki a dögös hangulata miatt, bár az pont a kevésbé bonyolult számok közé tartozik.

Ha csak egy számra van időd: SexyBack

Dönci

Ez is nagy hiánypótlás részünkről (szerintem). Valahogy nem lehet elmenni (manapság sem) Justin Timberlake munkássága mellett anélkül, hogy fel ne tűnjön. Nagyon erős hangzásvilággal dolgozik, és ha nem is szereti az ember, a profizmusát el kell ismerni. A címadó az elején rögtön kegyetlenül nagy királyság, és nem csak fülledt táncokhoz jó (mert olyat nem szoktam csinálni), hanem egészen kellemes hallgatnivaló a jó érzékkel elhelyezett vokálokkal, és a szintetikus ritmusokkal, ami átmenet nélkül úszik át a Timbalanddal közös gigaslágerbe, a SexyBackbe. Ezen is gyakorlatilag az összes szám sláger, és mindegyik működik is, az sem zavaró, hogy gyakorlatilag 3 darab 5 perc alatti szerzemény van. Olyan jók az elektronikus beatek, hogy visz magával az album folyamatosan. Jók a hiphop- és RNB-betétek is a különböző közreműködőkkel/közreműködőktől, sőt néhol gospelbe is átúszunk. Igazi 21. századi tánclemez Jacko és Prince örökségéből, miközben mégsem csak ennyi. Legalábbis én érzek benne valami extrát, különösen hangszerelési tekintetben. Azért be kell vallani, hogy az utolsó pár számra elfárad az album (más sorrendben talán jobban működnének), de így is kitűnő szórakozást nyújt.

Ha csak egy számra van időd: FutureSex / LoveSound

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7213779034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása