2018. április 08. 04:17 - Az 500 legjobb album 2 arca

417. Morcheeba – Dive Deep (2008)

morch.jpg

Lepa

Ezt a lemezt még akkoriban szerettem meg, amikor nagyon kevés ilyesmit hallgattam: jött a Morcheeba a 2008-as szegedi SZIN fesztiválra, úgyhogy letöltöttem az akkori legújabb albumukat, hogy képbe kerüljek. És milyen jól tettem: széthallgattam egész nyáron, nagyon megfogott a lágy, kellemes, de egy pillanatig se nyálas hangulata. Ráadásul minden szám megkülönböztethető: van itt több férfi és női énekes, de instrumentális szám is; középtempós és lassú, hangszeresebb és elektronikusabb számok. Mégse arról van szó, hogy a zenekar ne tudna stílust választani, mert a nyugis hangulat egységessé varázsolja a lemezt. Nagy kedvencem a gyönyörű, francia nyelvű Au-delà (a lemezen és a koncerten a francia Amanda Zamolo énekelt többek között), de mivel olvastam Dönci kritikáját, így egy másik kedvencet választok. Találó a Dive Deep albumcím, mélyre lehet merülni ennek az albumnak a hangulatába. Ja, és a koncert is királyos volt.

Ha csak egy számra van időd: Enjoy the Ride

Dönci

A Morcheeba már nevével sem árul zsákbamacskát, így biztosak lehetünk abban, hogy utazós, könnyed chillouttal lesz dolgunk. Végtelenül kellemes dalok követik egymást, amelyek zeneileg nemcsak kikapcsolják az embert, de valami ritka megnyugtató helyre varázsolják. Az pedig külön öröm, hogy mindezek mellett a dalszövegeknek van értelme. A zenei skála is elég széles: az electrocountrytól (Run Honey Run) a triphopig (Thumbnails) és a hiphopig (One Love Karma) terjed. Feltűnik azonban, hogy sok énekes váltja egymást, hiszen eddigre Skye külön utakat járt. A legkiemelkedőbb darab talán a mindenki szívébe napfényt hozó Au-delà. A lemezt pedig kikapcsolódáshoz vagy kreatív időtöltés hátteréhez javaslom leginkább.

Ha csak egy számra van időd: Au-delà

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2013796450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása