2018. április 30. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

395. Nyers – Hátra arc (2001)

nyers.jpg

Lepa

Ezt a kiadványt akár best ofnak is fel lehetne fogni, de mivel újból (és akusztikusan, jelentősen áthangszerelve) felvett számokról van szó, igazából simán albumszámba megy. És nem javaslom senkinek, hogy kihagyja: a Nyers legjobb számai egy helyen, mégis jelentősen újragondolva, egy mindenki által könnyen hallgatható és szerethető, lágy hangszereléssel – mi kell még egy jó naphoz? Aki nem ismeri a zenekar munkásságát, annak is jó bevezető lehet, aki meg ismeri, de ezt a lemezt annak idején kihagyta, az sürgősen pótolja. A 2000-es évek elején pár akusztikus koncerttel is megtámogatta a Nyers ennek az albumnak a megjelenését, és nagyon jól tették, mert remek hangulata volt ezeknek a buliknak is. Előtör belőlem a nosztalgia, valahányszor hallom az albumot: még kazettán volt meg egy jóbarátomnak, és csak azért nem hallgattam rongyosra, amikor kölcsönadta, mert rongyos kazettát nem illik visszaadni.

Ha csak egy számra van időd: Rádióbarátság

Dönci

A Nyers húzott egy jót az akusztikus lemezével, mert az egyik problémás pont szerintem a szöveg ki- és megértése volt sokszor, ezt most lágyabb és lassabb alapokkal könnyebben érthetővé, kihallhatóvá tették. A szójátékok mindig fontos elemei voltak a Nyers zenéinek, ez most a lemezborítón is megnyilvánul. A válogatás egészen kiváló, mert kellő mértékben vannak slágerek és méltánytalanul alulértékelt dalok. A Honey Bee és A gyengébb nem szívat a legjobban átdolgozott darabok, ugyanakkor a Hidegebb helyet is nagyon hangulatos. Aki szereti a keserédes, cinikus és ironikus szövegeket, valamint az akusztikus, lágy zenét, annak kötelező végighallgatnia ezt az albumot is.

Ha csak egy számra van időd: A gyengébb nem szívat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6213879118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása