2018. május 10. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

385. Skunk Anansie – Post Orgasmic Chill (1999)

skunk_anansie-post_orgasmic_chill_400x400.jpg

Lepa

A Skunk Anansie is több lemezzel fog szerepelni nálunk; a „legalsó” a listán ez az „orgazmus utáni lazulás” című. Ehhez képest kicsit sem a chillout kategóriájába esik, hanem elég feszes, pörgős, zúzós és szövegében is odamondós számok alkotják – ahogy az amúgy megszokhattuk tőlük. Ez egy igazi fesztiválzenekar szerintem, szinte a lelki szemeim előtt látom a koncertjeiket meg a tombolást, amikor hallom; meg is járták párszor Magyarországot is, felléptek a Szigeten. Bár nem láttam élőben, állítólag elég karizmatikus előadó az énekesnő, és ez a felvételeken is átjön, nagyjából rá és a hangjára épül a zene (bár ettől még tökéletesen ki vannak dolgozva az alapok). A bulizós jellege és egy-két lazább (pl. Lately) vagy balladisztikusabb (pl. Secretly) szám ellenére jobbára negatív az alaphangulat, szóval keményebb napokra javaslom az album hallgatását.

Ha csak egy számra van időd: Charlie Big Potato

Dönci

A Skunk Anansie az a zenekar, akik szintén nagyobb kultuszt érdemelnének, mint amilyen van nekik. Valószínűleg a 9-10 év szünet nem tett annyira jót a hírnevüknek, viszont tény, hogy vállalhatatlan lemezt nem csináltak még, sőt! Ahhoz képest, hogy 4 tagú a banda, és női énekesük van, elég nagy zajt képesek csinálni, ha akarnak. A harmadik nagylemezükön is felvonultatják azt, amihez a legjobban értenek: elemi erővel zúznak (On My Hotel TV; The Skank Heads), gyönyörű balladákat énekelnek (Lately; Secretly), és akár dalok közben is kalandoznak a stílusok között a trip hoptól a metalig (We Don't Need Who You Think You Are). A világ egyik legjobb riffje mindjárt a nyitó Charlie Big Potatóban előkerül, és ha valaki meghallja, nagyjából semmi más nem megy majd a fejében aznap. Nem véletlenül lett az az egyik legnagyobb slágerük. Skin zseniális énekteljesítményét a zenei aláfestések tökéletesen ellenpontozzák, amikor kell, mindegyik erőteljes és hangos, amikor pedig másra van szükség, akkor lágy és fülbemászó. Sokak szerint ez az együttes legjobb albuma, tehát aki nem ismeri őket, nem nagyon nyúlhat mellé ezzel a választással.

Ha csak egy számra van időd: The Skank Heads

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6413902944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása