2018. május 23. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

372. Péterfy Bori & Love Band – Péterfy Bori & Love Band (2007)

peterfy-bori-love-band-peterfy-bori-love-band_400x400.jpg

Dönci

Az Amorf Ördögök után a zenekar megmaradt, csak Bori került előtérbe, zeneileg elmentek az eggyel könnyebben fogyasztható elektronika és a kicsit karcosabb gitárok irányba, szövegileg pedig Tariska Szabi és Lovasi András is a feminin vonalat helyezte előtérbe, hogy Bori is magáénak érezze ezeket. Érdekes, hogy a legnagyobb sláger (Vámpír) mégis Bori saját szövege. Tövisházi Ambrus mindig nagy mestere volt a furcsa (furcsán ismerős), szerethető, de nagyon más dallamok kifejlesztésének, és most sem hazudtolja meg önmagát. A témák a családon belüli erőszaktól (Csobogás) a kihasználáson (Vámpír) és a társadalomkritikán (A pénz miatt) át egészen a kacér kalandozásokig (Hajolj bele a hajamba) sok mindent érintenek. Szóval hangulatához mérten ki-ki megkapja a magáét. A magamé most a Szüret lesz. 

Ha csak egy számra van időd: Szüret

Lepa

Emlékszem, először a Media Marktban hallottam Péterfy Borit, miközben pont a CD-osztály kínálatát válogattam, és megszólalt a rádióban. A Vámpír című szám ment le, és tetszett a szövege meg úgy általában a hangulata, üdítő volt a sok egyenpop között. Zeneileg az átlagos magyar pop-rock szintet hozza ez az album, nem vált világot, de nagyon hangulatosan kiegészíti egymás a szöveg és a dallam, és a tegnapi előadóhoz hasonló, mégis tipikusan magyaros édesbús atmoszféra lengi körül. Ötletes szófordulatok itt is bőven vannak, és egy kifejezetten szimpatikus női énekhang tálalja őket. A legismerebb szám talán az első három, de utána se rossz dalok jönnek, csak ugye nem lehet minden számból kislemez. Amúgy egyik nóta sincs túlnyújtva, ideálisak a játékidők, és az album is csak 38 perces. Szóval ne hagyjuk ki a „maradékot” se, van itt kicsit keményebb rockerkedés (Hideg láng), duó Lovasival (Délelőttök a kádba), később Kiscsillag-számmá avanzsált Lovasi-szerzemény, ami talán még jobb is ebben a verzióban (A pénz miatt) és furcsa elektro-folk is (Szüret). Azért inkább szomorkás napokra ajánlom, mint bulik felvezetésének.

Ha csak egy számra van időd: Vámpír

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4813990470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása