2018. május 25. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

370. Lagwagon – Blaze (2003)

 lagwagon-blaze_400x400.jpg

Dönci

A Lagwagon sok stílusban kipróbálta magát, és a lendületes 3 akkordos 3 percesek állnak nekik a legjobban. Az első 40 másodpercból ez nem derül ki, viszont kétségtelen, hogy a nyitó Burn a váltásokkal szépen felépített szerzemény, később hasonló tempóváltásokat hoz a Never Stops és a Lullaby is. Joey Cape hangját korábbról ismerjük a listáról, de most meghallgathatjuk, hogy hangzik mindez az anyazenekarban. Slágerekkel terhelt ez az album is (E Dagger; Dancing the Collapse; Dividers stb.), viszont nem csak ezeket érdemes meghallgatni. A punkhoz képest metalba hajló gitárszólók sok helyen érdekes csavart visznek a zeneiségbe. Elég jó bulialapozó korong, szóval pörgéshez javaslom.

Ha csak egy számra van időd: Lullaby

Lepa

A Lagwagon az eggyel ezelőtti, Let’s Talk About Feelings albummal ért ismertsége és népszerűsége csúcsára 1998-ban (lesz még szó róla), utána elég nagy szünet következett: a ma tárgyalt hatodik sorlemez, a Blaze csak 2003-ban jött ki. Meg is érződött rajta a kihagyás: a hangzást tökéletesre fejlesztették, azonban a számok rendkívül különfélék, látszik, hogy nem rövid idő alatt születtek: némelyik már magában hordozza Joey Cape időközben alapított side projectjének, a Bad Astronautnak az érzékenységét (Lullaby), ahogy az album kezdő taktusai is. De van itt még visszatérés is a metalosabb alapokhoz/kezdetekhez, például a politizálós és nagyon húzós Dividers c. számban vagy a nagyon fájdalmas szövegű Baggage gitárszólójában, valamint poposabb/középtempósabb húzások is (E Dagger). Nehéz lenne kedvencet választanom, a harmadik-negyedik szám zseniális, az I Must Be Hateful melódiája különösen gyönyörű. Érdekes módon a Falling Apart lett a klipes nóta, pedig sokkal jobbak is vannak az albumon: az említett Dividers mellett a tökéletes Lagwagon-szintézist adó Never Stops és a szövegileg/zeneileg is hatásos Lullaby. Lehet, hogy a Lagwagon itt már túl volt a csúcson, de még bőven a hegytető közelében táborozott.

Ha csak egy számra van időd: I Must Be Hateful

Címkék: 2003 lagwagon blaze
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1313990484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása